Usein kysytyt kysymykset

Miksi käyttäisin Resistentian valmennuspalvelua, kun voin ladata ilmaiseksi harjoitustietoni Garmin Connectiin?

Emme suinkaan yritä korvata Garmin Connectia tai muita jo yleisesti käytössä olevia harjoitusten seurantapalveluita. Nämä palvelut kuitenkin kertovat urheilijalle sen mitä hän on tehnyt, me taas kerromme urheilijalle mitä hänen pitäisi tehdä saavuttaakseensa tavoitteensa. 
 

On olemassa jo palveluja, joissa valmennettavalle luodaan harjoitusohjelma automaattisesti moneksi kuukaudeksi kerrallaan. Miksi käyttäisin valmennuspalveluanne kun pystyn tuottamaan itselleni valmennusohjelman helposti täysin automaattisesti?

 
Automaattisesti tehty harjoitusohjelma on arvio, jonka paikkansapitävyys on kompromissien summa. Palvelussamme kokenut valmentaja päivittää harjoitusohjelmasi määräajoin ottaen samalla huomioon sen miten aiempi suunnitelmasi on toteutunut. Samalla valmentaja ottaa myös huomioon sen, kuinka paljon voit harjoitella, esimerkiksi onko sinulla tiedossa työmatkoja joiden aikana pitkäkestoinen harjoitus on mahdotonta suorittaa.

Miksi palvelunne edellyttää Garmin-sykemittarin käyttöä, eikö riitä jos kirjaan harjoituksen keskisykkeen käsin?

Ikävä kyllä keskisyke kertoo harjoituksen intensiteetistä hyvin vähän, jos lainkaan. Kahdella täysin erilaisella harjoituksella voi olla täsmälleen sama keskisyke, eivätkä valmentajamme pysty keskisykkeen perusteella arvioimaan harjoituksen onnistumista.

Onko kuntotestissä käyminen aluksi aivan välttämätöntä? Kävin juuri lääkärintarkastuksessa ja kuntoni on sen mukaan hyvä.

Kuntotesti ennen valmennuksen aloittamista on välttämätöntä. Jos olet juuri käynyt huolella tehdyssä kuntotestissä ja testiraportissa on mainittu sekä aerobinen että anaerobinen kynnyksesi, voimme käyttää niitä tietoja. Ilman näitä sykerajoja emme pysty ohjaamaan sinua harjoittelemaan oikealla teholla ja valmennuksesta ei ole mahdollista saada täyttä hyötyä. 

Mitkä Garminin mallit soveltuvat käytettäväksi palvelunne kanssa?

Lähtökohtaiset kaikki muutaman viime vuoden aikana julkistetut Garminin mallit toimivat yhdessä palvelumme kanssa. Esimerkkejä laitteista, jotka testatusti toimivat palvelussamme:

  • Garmin Edge 500
  • Garmin Edge 800
  • Garmin Forerunner 210
  • Garmin Forerunner 610
  • Garmin Forerunner 910XT

Tärkeää: jotkin Garminin malleista eivät tue sykemittausta, jolloin niistä saatava tieto ei ole riittävää valmennuksen kannalta. Tällaisia malleja ovat esim. Garmin Edge 200, Garmin Forerunner 10 ja Garmin Swim.

Miten tilaan palvelun?

Lähetä sähköposti osoitteeseen harri (at) resistentia (dot) com niin avaamme sinulle tunnuksen palvelumme ja samalla voimme suunnitella kuntotestiin osallistumisesi. Muut yhteydenottotavat löytyvät Yhteystiedot-sivulta.